En stor smäll, klockan tre på natten i lilla Tranås!

Om det bara var vi som hörde den stora smällen inatt vid tre, så måste ni sova med öronproppar och ta hundra sömntabletter. Jag, Simon och Jocke som tillbringade sin natt här låg och sov tills det kom en sån enorm smäll så hela lägenhetshuset vibbrerade, och fönstrena skakade. Jag har aldrig hört något liknande och alla tre bara hoppade upp ur sängen. Larmet började gå på Simons bil som stod ute på gatan, vi alla tre inbillade oss det värsta.. Jag trodde tåget hade kört på en bil eller något (Ja, så jäkla stor smäll var det.) Jocke trodde att Simons bil hade sprängts i luften eller något, haha vi hade ingen aning! Men något vanligt var det inte iaf, för vilken jäkal smäll det var.

Efter att ha stått i lägenheten och kollat på alla grannar som kollat ut, så ringer Jocke polis. Vi skulle ju aldrig kunna somna om vi inte visste var det var som hade hänt, och Simons bilalarm stod och tjöt men vi vågade inte gå ut heller ifall det var någon där. Hur som helst så hade polisen fått in ett x antal anmälningar om detta. och han bad oss gå ut och kolla bilen, och se oss omkring och om vi inte hittade något skulle vi höra av oss igen. Vi tog mod till oss och gick ut :) haha! Simons bil stod som tur hel och fin kvar, så vi tog den och åkte en sväng. Men vi såg ingenting.

Efter ett tag kommer brandbilen med syrener på, och eftersom jag har två killar i bilen som var så nyfikna på vad det var, så åkte vi efter den! Den stannade till vid ett hus på andra sidan järnvägen, precis vid sobel. En brandman kom fram och pratade med oss, och sa att vi skulle stanna kvar tills polisen kom. Det var ett sådant hus som det är två lägenheter i, en på uppevåningen och en på nerevåningen. Hon som bodde på uppevåningen hade kommit ut, och jag tycker så synd om henne. Hon måste asså hoppat hundra meter upp i luften när det small, för det gjorde ju nästan vi, fast vi bor 300 meter ifrån.
 Då trodde både polisen och brandmännen att någon troligtvist hade kastat in något i lägenheten under, en bomb eller vad som. Det hade sprängt ut alla fönster och när de lös in med ficklamporna så låg allt huller om buller. Polisen kom fram och tackade oss för vi anmält det, och han sa till oss att vi fick stanna om vi ville, men eftersom klockan närmade sig fyra så var vi alla sugna på att åka hem och sova :) Vet inte hur det gick sen, och vad som orsakade det, och om det ens var där det hade sprängts. Men det lär man ju läsa om i tidningen! Men en sån stor smäll, har jag aldrig varit med om i hela mitt liv, och vill nog inte vara med om det igen heller. Kan inte förklara hur högt det var, men brandmännen sa till oss att till och med larmet på Holavdesgymnasiet hade gått på, och det ligger ju en bit därifrån!

Vad är det som händer med lilla Tranås?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0